Del Potro fortsätter övertyga

I början av deras FedEx ATP Head2Head rivalitet, dominerade verkligen David Ferrer över Juan Martin del Potro. Spanjoren vann sex av sina första åtta matcher. Men nu kan Del Potro börja skryta lite…

Del Potro slog tillbaka

Argentinaren tog 5 raka mot den spanska veteranen på tisdagen i Indian Wells och slog Ferrer 6-4, 7-6 (3) för att gå vidare till fjärde omgången av BNP Paribas Open. Det är Del Potros första resa till 16 sedan 2013, då han gjorde sin första och enda Indian Wells-final.

Hans sjunde seger mot Ferrer handlade om uthållighet. Ferrer räddade de första 10 brytpunkterna som han mötte; tills dess att Del Potro bröt igenom under sjunde. Argentinaren skulle sen se till att hålla fortet  – Ferrer räddade 15/16 brytpunkter – men Del Potro behövde inte det; eftersom hans forhand och den alltid förbättrade backhanden tog honom till det raka-setet.

Väntade på chansen

”Jag kunde inte bryta i början av matchen. Jag förlorade många möjligheter att starta ännu bättre, och jag blev frustrerad efter alla dessa brytpunkter. Jag väntade på fler chanser, och chansen kom i slutet av setet, och till sist tog jag den chansen”, säger Del Potro. ”Sedan spelade jag ett bra spel, och jag skulle säga att jag  spelade mycket bättre än honom i tie-break.”

Del Potro kommer under nästa möte spela mot landsmannen Leonardo Mayer , som inte fick ett breakpoint då han slog den japanska kvalificanten Taro Daniel 6-4, 6-1 på endast 75 minuter. Den 25-årige Daniel har imponerat på 13 – rankade Novak Djokovic.

Möter sin vän i nästa match

”Jag vill bara fortsätta vinna. Det är bra att känna detta förtroende när jag kommer till courten och jag spelar bra; men jag måste ta ett steg i taget. Jag kommer att spela mot en annan argentinsk kille;vilket är en speciell match för oss båda. Det är inte lätt när du spelar mot en vän, sa Del Potro.

Mayer gjorde den fjärde omgången av BNP Paribas Open. Han hade förlorat i tredje omgången två gånger tidigare (2013, 2016). Del Potro leder sin FedEx ATP Head2Head-rivalitet 1-0 , men deras enda tävling hade de för sex år sedan, vid 2012 US Open.

”Vi tränar mycket tillsammans. Vi tränar på samma klubb i Buenos Aires, vi växte upp tillsammans, vi vinner tillsammans. Och vi har ofta middagar tillsammans och vi spenderar i allmänhet mycket tid tillsammans, säger Del Potro. ”Det kommer att bli en speciell match för båda. Och jag vet om han har en bra dag, är han en riktigt farlig kille.

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Tennis Betting