Godhjärtade del Potro gör framsteg i Paris

Juan Martin del Potro, för tillfället rankad 29 i världen, visade stor medkänsla när hans spanska motståndare Nicolas Almagro fick avsluta matchen förra torsdagen på grund av en knäskada efter 90 minuters spel på Roland Garros. Almagro, som har lidit av ett antal skador de senaste åren fick en hjälpande hand av del Potro som snabbt var framme vid sin motståndares stol och kollade hur det var med honom.

”Jag kände sympati med Nicolas efter denna sorgliga situation”, sa del Potro. ”Jag önskar en bra återhämtning till Nico och förhoppningsvis känner han sig bättre väldigt snart. Han är en bra spelare och vi älskar att få se honom på touren. Det är självklart inte lätt för mig när du har en vän på andra sidan av nätet som visar smärta eller gråter. Det var verkligen ett dåligt ögonblick för båda, men jag önskar honom det allra bästa.

”Jag försökte hitta några bra ord att säga för tillfället”: Försök att vara lugn. Försök att tänka på din familj, hans bebis. ” Ibland är ligger hjärtat först, före då tenniskampen eller vårt tennisliv. Och jag tror att han har allt för att åtgärda detta problem och komma tillbaka på turnén som en starkare spelare. ”

del potro
Del Potro, som erkände att han lider av en ljumskskada, kommer därefter att möta världsettan Andy Murray; 2016-finalisten, som spela hårt för att slå Martin Klizan. ”Jag kände mig något i min ljumske i mitten av det första setet”, sa del Potro. ”Och då vann jag det setet och försökte sedan ta tid för att se till så att de antiinflammatoriska preparaten skulle träda i kraft.”

Marin Cilic (rankad sjua) förlorade bara två av sina första servpoäng (42/44) och slog totalt 11 servess, bland 32 vinnare, i en 6-3, 6-2, 6-2 seger över ryssen Konstantin Kravchuk.
”Jag tar det steg för steg – det är det viktigast” sa Cilic. Mitt absolut stora fokus, som jag nämnde också under de senaste dagarna, är att fortsätta med mitt spel och fokusera helt på det. Just nu är det min enda prioritering. Hur långt jag kan gå? Det vet jag faktiskt inte – men det känns bra.
”Jag är väldigt nöjd med hur jag spelar. De två senaste matcherna var riktigt bra tennis. Och även idag, från början till slutet, höll jag trycket, tillämpade när jag hade chanser och det fungerade bra. Jag måste fortsätta att ta hand om de korta bollarna. ”

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Tennis Betting