Nadal vinner historisk Monte-Carlo Titel

Rafael Nadal kammade hem sin otroliga 10: e Monte-Carlo Rolex Masters-vinst på söndagen genom att slå spanjoren Albert Ramos-Vinolas med 6-1, 6-3 i 76-minutersfinalen. Detta blir hans 29: e ATP World Tour Masters 1000-titel, och ligger nu hack i häl på rekordinnehavaren Novak Djokovic, som ligger på totalt 30 titlar.

Segern ser också till så att Nadal klipper sin 50: e clay court-vinst (50-8), och bryter därför rekordet han delade med Guillermo Vilas sen 24 april 2016; när Nadal lyfte sin nionde trofé i Barcelona Open Banco Sabadell.

nadal

”Det är verkligen otroligt,” sa Nadal när han blev intervjuad efter vinsten. ”Att vinna 10 gånger under en så viktig händelse som Monte-Carlo, är svår känsla att beskriva. Varje år har det varit en annan känsla. Samtidigt är det alltid ett unikt ögonblick.”

”Jag känner mig lycklig att jag kan fortsätta spela tennis, och att kunna hålla mig frisk under alla dessa år, detta för att kunna tävla i en av årets vackraste evenemang. För mig är det en otroligt viktig dag i min karriär.”

Hans höghet Albert II, prinsen av Monaco, presenterade vinnaren med trofén efter att hans  63-4 matchrekord på Monte-Carlo County Club, där han fick otroliga ovationer. Världssjuan Nadal vann 1000 Emirates ATP Rankings poäng, och kommer nu att resa till Barcelona; där han kommer att se till att ytterligare lägga till sitt arv som den obestridda ”King of Clay”, med 820 035 euro i prispengar. Nadal har nu vunnit en ATP World Tour-titel för det 14: e året i rad (sedan 2004) och har ett 70-35 poäng i titelspel under sin berömda karriär.

”Jag tror att han var lite bättre i allt”, erkände Ramos-Vinolas. Jag tror att han fungerade riktigt bra idag. Förra gången jag spelade emot honom kände jag att jag vid återkomsten fick möjlighet pressa honom lite, idag gick det bara inte.”

”Det är inte lätt att spela en final mot Rafael utan sol idag. Han har lite mer kraft i spelet än jag har. Jag tror också att det molniga vädret inte hjälpte mig idag. Självklart tror jag att även om det har varit soligt skulle jag förmodligen ha förlorat också, men kanske det skulle ha varit lite annorlunda. Att spela en finalen mot honom idag var det inte lätt. ”

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Tennis Betting