Rafa: Jag är en vanlig kille som gjort några extraordinära saker

Rafael Nadal reflekterar över sin fantastiska säsong som innehåller 11 titlar i Monte-Carlo, Barcelona och Roland Garros.

Genom att lyfta pokalen på Roland Garros; tar Rafael Nadal farväl till det europeiska grus-spelet på bästa möjliga sätt. Medan han inte ofta pratar om sina prestationer; är Nadal väl medveten om vad han har uppnått genom att vinna Grand Court-tävlingen för en 11: e gång. Han är den enda spelaren som uppnått tre 11 triumfer i tre olika turneringar – Barcelona, ​​Monte-Carlo och Roland Garros.

Vad har du tagit med dig från din första Roland Garros vinst?

Jag visste vikten av att vinna på Roland Garros  2005, men det fanns inget sätt att jag kunde ha förutsett att det som som hände då skulle få den effekten idag. Jag har så mycket mer kunskap idag som jag lärt mig genom åren. Jag är lite äldre och mycket klokare.

Vad är dina tankar när människor säger att du är ett absolut djur på lera, och att du är en myt, en legend

Mitt svar är att jag är en vanlig kille som gjort några extraordinära saker. Det är verkligheten. Jag låter inte superlativen stiga till huvudet; eftersom jag inte har tid för det. Jag vill inte låta som om jag är någon speciell – men ja det är ganska unikt att vinna samma Grand Slam 11 gånger.

Du är omgiven av ett starkt, välbyggt team av människor. Kommer det med en extra känsla av ansvar att kunna leverera?

Min enda ansvarsansvar är att göra det absolut  bästa jag kan. Jag måste träna så hårt som möjligt och vara så positiv som möjligt. Det är mina skyldigheter.

Jag har haft samma lag ett tag nu, med undantag för din förra agent agent Carlos (Costa). Jag är mer än nöjd med att vara runt detta kärnteam. Att ha (före detta tränare och farbror) Toni (Nadal) på Roland Garros var speciellt för mig. Det var också en förändring i laget. Att ha honom i Paris var viktigt, för det första för att han är släkt; men också för att han känner mig bättre än någon annan. Sanningen är, utan min familj, utan mitt lag eller utan mina vänner; om de inte hade varit där under de tuffa tiderna kanske jag redan hade gått i pension.

Du har haft några intensiva rivaliteter mot Federer och Djokovic. Senast har du spelat ​​stora matcher mot Alexander Zverev och Dominic Thiem. Anser du att de är dina nya rivaler?

Det är svårt att se dem som rivaler, eftersom de är mycket yngre och på olika stadier av sin karriär än jag är. Det är en annan typ av möte. Jag växte inte upp med Zverev eller Thiem; Vi formade inte vår karriär under samma tidsperiod. Det händer bara att vi korsar vägar under olika stadier.

Vill du spela på Rafaels matcher, här hittar du en lista på casino som ger dig bäst möjligheter till vinst.

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Tennis Betting