Rafael Nadal slutar som världsetta för året

Rafael Nadal kommer att sluta 2017 som världsetta; efter en seger i andra över Hyeon Chung i Paris Masters. Spanjoren, som har stigit från plats nio i början av året via segrar i franska öppna och US Open, avancerade med 7-5 6-3 på en timme och 48 minuter.

”Detta var omöjligt för mig att tänka, då jag kommit tillbaka från en tuff tid utan att spela tennis och med så många skador,” säger han. Nadal, 31, kommer nu att spela mot Uruguays Pablo Cuevas rankad 36 i världen; för sin sista match.

nadal

Gick inte helt som förväntat

Det gick dock inte helt som planerat för den Den 16-faldiga Grand Slam-mästaren. Han och Chung fajtades ganska hårt under första set, för att sen ta över spelet under de resterande seten. Sydkoreas Chung, 21, höll sig stabil under andra set, men tappade momentum ju längre matchen fortsatte. Nadal är 1.460 poängfrån schweiziska världsnummer tvån Roger Federer i världsrankningen; och den här segern över Chung försäkrade honom en oanvändbar ledning före World Tour Finals i London senare i november.

Nadal tillbaka med besked efter sin handledsskada

Det verkade som ett ganska osannolikt scenario i slutet av förra säsongen då ”vänsterhandaren” drog sig ur franska öppna och missade Wimbledon med en handledsskada som gjorde att hans  säsong fick ett abrupt slut i oktober 2016.

Nadal, som också slutade 2008, 2010 och 2013 högst upp i rankingen, är den äldsta spelaren för att avsluta en säsong som världsetta sedan den introducerades 1973.

Rafael Nadals största frustration heter Roger Federer

Hans trändsättande forehand har varit mycket mer hotande än de senaste åren, men hans backhand har också varit mycket solid och hans spel har förbättras mycket.

Nadals största frustration har dock varit Roger Federer. Han har helt enkelt inte kunnat hitta en lösning på det ”pussel” som presenterades av 36-årigen under 2017. Deras fyra matcher har alla gått Federers väg, men det kan vara påväg att ändras. Vi får helt enkelt se under 2018.

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Tennis Betting