Rafael Nadal vinner US Open för 3:e gången

Uppdrag slutfört. Rafael Nadal slutförde ett dominerande spel till sitt 16: e Grand Slam-mästerskap, och tog en tredje US Open-titel på Flushing Meadows. Han besegrade Kevin Anderson med  6-3, 6-3, 6-4 i söndagens final.

Rafael Nadal en glad segrare

2013 gick Nadal in på US Open och roffade åt sig trofén. Fyra år senare upprepade historien sig. Den topprankade spanjoren dominerade  i två timmar och 27 minuter över Sydafrikanen, och la till denna titel på vinsterna han gjorde 2010 och 2013.
Nadal, som utökar sin poäng till 1.860 och lockar med en imponerande Grand Slam-uppvisning, med sin andra stora seger för 2017 (Roland Garros).

rafael nadal

”Det har varit väldigt speciella två veckor för mig,” sa Nadal till ESPN i en intervju efter matchen. ”Men innan jag pratar om mig vill jag gärna säga grattis till Kevin. Han är ett bra förebild många barn och resten av turnén – eftersom han kommer tillbaka med besked och är dessutom bättre än någonsin.”

”För mig personligen är detta otroligt! Efter några år med skade-problem har det varit mycket känslomässigt, ända sedan säsongens början. Sedan Australian Open har jag spelat en mycket hög nivå av tennis. New York ger mig mycket energi, eftersom folkmassan är så otrolig här. De får mig att känna mig så lycklig. ”

Anderson var stark ett tag

Anderson hade bara vunnit ett set mot Nadal  i fyra tidigare möten, men 31-åringen är en mycket annorlunda nu än han var han var i de mötena. Då han la mycket kraft på sin smidighet långt bak på banan; framkallade Nadal ett par brytpunkter. En backhand lob retur landade precis inuti baslinjen när Anderson attackerade nätet med en serv- och volley-strategi. Med kändisar som Jerry Seinfeld,  Rupert Murdoch, Tony Bennett, Tiger Woods, Hilary Swank,  och Bill Gates närvarnade, under ett 12-minuters hårt spel. Sen tog Nadal över och ägde i stort sätt hela matchen.

”Rafa (Rafael Nadal) är en av de största ambassadörerna för vår vår sport, så alla gratulationer till honom”, sa Anderson i en intervju med ESPN. ”Det har varit en underbar två veckor för mig. Att göra min första final i en Grand Slam har verkligen varit speciell! Jag har så många positiva minnen från sommaren. Det är många känslor att hantera. Jag tycker att jag var en relativtbra motståndare åt giganten Nadal idag. Jag fortsätter att arbeta hårt för att hitta de där möjligheterna. Jag tar det en dag i taget och jag är verkligen nöjd med hur allt slutade här. ” – Kevin Anderson.

 

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Tennis Betting