Skador tvingas spelare att pausa spelsäsongen

På grund av skadeproblemen med sina skuldror tog sig Maria Sharapova inte riktigt till målet 2018; vilket i så fall skulle ha varit hennes första fulla säsong sedan hon återvände från sin turneringspaus.

Flera stora namn tar paus

Hon har sällskap med tre av hennes tenniskamrater, Serena Williams, Lucie Safarova och Yanina Wickmayer; som också tvingas avsluta sina säsonger tidigt i år. Inte nog med detta så kommer även Andy Murray att göra dom sällskap vid sidolinjen , eftersom den tidigare världsettan har som avsikt att bara spela en turnering under 2018. Murray kommer sedan att lägga kraft på att förbereda sig för nästa års Australian Open, då som han arbetar för att helt läka sin höft inför det otroliga tempot som är i i Grand Slam-spelet.

Mer och mer under de senaste säsongerna har skador och sjukdomar tagit ur spelare från  WTA och ATP-touren.

Eftersom spelet fortsätter att utvecklas fysiskt; kommer kortare turneringar att bli normen – men vilken påverkan kommer det att ha på tennissporten som helhet?

The Big 4

Sedan 2016 har ATP: s ”Big 4”;  Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic och Andy Murray inte varit spelbara i längre tid  grund av någon typ av skada.  Deras frånvaro gjorde det möjligt för yngre spelare som Dominic Thiem, Grigor Dimitrov och Alexander Zverev att arbeta sig upp till topp 10 – rankningen.

Nadal, Federer och Djokovic har återupprättat sig för att befästa sin status bland spelets all-time greats: De håller för närvarande de tre bästa platserna i rankingen och dominerat Major-spelen  och har vunnit de sista åtta, uppdelat mellan dem.

30+

Tiden utanför banan kan ha haft fördelen att de då fått lite extra liv i benen när dessa herrar nu pressar på bra över 30 års ålder. Nyheten är dock inte bra för Nadal, som var tvungen att gå i pension från sin US Open semifinal i matchen mot Juan Martin del Potro med ett knäskada, som gör att han får hoppa över de Asiatiska spelen.

Risk & Belöning

Spanjoren sägs vara inriktad på att återvända till turnén under Paris Masters, den sista regelbundna säsongshändelsen på kalendern före ATP World Tour Finalen. Om Nadal verkligen planerar att följa den planeringen är det då att riskera ytterligare skador under de senaste två veckorna av säsongen? Han har inte vunnit någon av dessa turneringar, och mästerskapet vid årsskiftet är den enda stora titeln som saknas från hans CV. Risken här kan dock överväga för honom.

Ser bättre ut på den kvinnliga sidan

På den kvinnliga sidan, verkar topp 10 av rankningarna vara stadigare eftersom ingen har missat någon betydande turnering. Kanske den högst rankade spelaren som har kämpat med skador har hela säsongen varit Garbine Muguruza; som drabbades av ett antal tidiga förluster och föll ut ur Top 10 under 2018, ett år efter att ha nått topprnkingen första gången.

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Tennis Betting