Wimbledon

Wimbledon

wimbledon tennis bettingWimbledon, förmodligen den mest kända och mest ärorika tennisturneringen i världen att vinna. Denna, den första av de fyra grand slam-turneringarna, spelades för första gången år 1877. Redan då i juni/juli och på gräsmattor, något som fortsatt ändå fram till idag. Om du är intresserad av tennis betting på Wimbledon kan du enkelt gå in på en betting site nedan. Ta del av deras välkomstbonus samtidigt som du kan spela på tennis idag.

Historia

Wimbledon anordnas, och har alltid anordnats, av All England Lawn Tennis & Croquet Club. Den första turneringen 1877 hade sin invigning den 9:e Juli och mästerskapet vanns sedan av Spencer Gore. På denna tid bestod turneringen endast av en singelturnering för herrar. Först 7 år senare, 1884, expanderades turneringen och nu kom även damer att få spela, samt att en dubbelturnering anordnades. Den förstas kvinnan som vann turneringen var Maud Watson.

Förutom under de båda världskrigen, 1915-1918 samt 1940-1945, har Grand Slam-turneringen Wimbledon spelats helt utan undantag.

Wimbledon – Information

Det som direkt skiljer denna turnering från resten av världens turneringar, med undantag för Australian Open och Roland Garros, är att tiebreak inte används i de avgörande seten. Detta är det femte setet för herrar och tredje setet för damer. Istället för att använda Tiebreak måste en spelare vinna mot sin motståndare med två gem, vilket självfallet bidrar till att matcherna kan bli oerhört långa om båda spelarna håller sin serve en längre tid. Detta har bidragit till att detta är den turnering som kan stoltsera med världens längsta tennismatch. I turneringen 2010 spelade John Isner från USA mot Nicolas Mahut från Frankrike. Matchen kom att pågå i 11 timmar och 5 minuter, uppdelat över tre speldagar. Vinnare? Isner vann med 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68.

wimbledon tennis betting sportsbook paf spela på wimbledon

Tennis Betting – Wimbledon

Världens mest ärorika tennisturnering bidrar självfallet till att det finns mängder av tennis betting att göra. Bettingsiter och sportsbooks för att spela på tennis slår upp dörrarna långt före turneringarna faktiskt tar fart. Gå in idag för att se vilken spelare du skall spela på i Wimbledon och hämta en bra välkomstbonus för ditt bet.

Copyright © 2016. All Rights Reserved. Tennis Betting